Loading...
Blogi2020-07-10T13:01:58+03:00

BusinessBlogi.

Kallis IPR jarruttaa tuotekehitystä – totta vai tarua?
Liisa Nieminen oikaisee ennakkoluuloja immateriaalioikeuksista

Yrityksillä on monia IPR-asioihin liittyviä huolia ja ennakkoluuloja: tuotekehitys jumittaa patenttia odotellessa, nollabudjetilla ei saa kunnollista suojaa ja IPR-asiat voi järjestellä jälkikäteen. Blogikirjoituksessa Kolsterin Patent Agent Liisa Nieminen erottelee totuuden tarusta.

17.6.2020|

Mustan joutsenen tarina – Mitä yritysjohto voi siitä oppia korona-ajan markkinataloudessa?

Kaikki joutsenet ovat valkoisia. Näin uskottiin pitkään, mutta sitten löydettiin Australian rannikolta mustia joutsenia. Musta joutsen tuli täydellisenä yllätyksenä liki kaikille. Korona-viruksen leviäminen ja sen dramaattisen merkittävät vaikutukset kaikkialla maailmassa ovat esimerkkejä mustan joutsenen ilmaantumisesta omaan maailmaamme. Olisiko tämän kaltaiseen tilanteeseen pitänyt varautua etukäteen vai onko varautuminen ennakoimattomaan ilmiöön mahdotonta tai turhaa? Asiaa pohtii blogissamme vuorineuvos Kari Neilimo.

9.6.2020|

Juhajoki Works Oy:llä homma toimii

Juhajoki Works Oy on reilun vuoden vanha rakennusliike, mutta vastaan on ehtinyt tulla pikakelauksella jo miltei kaikki pk-yrityksen haasteet. Yrityksen kasvu on ollut voimakasta ja rekrytointitarve jatkuva. Jutun lopussa yrittäjä Mikko Juhajoki päivittää myös koronapandemian vaikutukset yritystoiminnalleen ja tämän hetken tilanteen.

20.3.2020|

Tredun harjoittelijat tekivät palvelutarvekyselyn keskustassa – lue millaisia palveluita kangasalalaiset kaipaavat!

Tredun liiketoiminnan opiskelijat Lassi Liuska ja Jesse Viitala suorittivat opiskeluihinsa kuuluvan työharjoittelun Business Kangasala Oy:ssä. Yhtenä työtehtävänä oli koostaa Tredun opiskelijoiden marraskuussa tekemän kyselytutkimuksen tulokset. Tutkimuksella kartoitettiin millaisia palveluja ihmiset Kangasalan keskusta-alueelle kaipaisivat.

24.1.2020|

Vehoniemen Alamaja on viihtyisä kahvila ja tilausravintola Kaivannon upeissa maisemissa

On monien sattumien summa, että Marjut Järvisestä tuli Vehoniemen Alamajan kahvila- ja tilausravintolayrittäjä. Nyt hän tarjoaa asiakkailleen jo kolmatta vuotta herkullisia ruokia ja inspiroivan miljöön erilaisten juhlien ja tilaisuuksien pitopaikaksi. Alamaja sijaitsee Vehoniemen harjun alkupäässä, ylhäällä Kaivannon kanavan kupeessa.

19.12.2019|
Go to Top