Puolustusteollisuuden mahdollisuudet yrityksille

Save the date – 12.4.2024 klo 8.30

Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 on vavisuttanut Euroopan turvallisuustilannetta radikaalilla tavalla. Länsimaat ovat Yhdysvaltojen johdolla tukeneet sitkeää puolustustaistelua käyvää Ukrainaa ase- ja varustetoimituksin. Avun arvo lasketaan tähän mennessäkin jo useissa miljardeissa euroissa. Länsimaat täydentävät ja modernisoivat samaa vauhtia omia asevarastojaan, ja tehtaiden koneet jauhavatkin yötä päivää täydellä teholla lännen reagoidessa Venäjän aggressioon.

Sodan inhimillisen kauheuden kääntöpuolena on kuitenkin kasvavat liiketoimintamahdollisuudet. Pirkanmaa on Suomen puolustusteollisuuden keskus, sillä seudulta löytyy noin 100 yhteiskunnallisen turvallisuuden parissa toimivaa tahoa, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 8 Mrd €. Joukko on moninainen, sillä siihen kuuluu niin korkean teknologian tieto- ja johtamisjärjestelmätuotteita kuin metalli- ja tekstiiliteollisuustuotteita valmistavia yrityksiä, tutkimus- ja tuotekehitysorganisaatioita unohtamatta.

Voisiko sinun yrityksesi liittyä osaksi tärkeää ketjua tuottamaan turvallisuutta?

Saamme vieraaksi Puolustus- ja ilmailuteollisuus PIA ry:n pääsihteeri Tuija Karangon, joka kertoo kuulijoille puolustusmarkkinasta toimintaympäristönä sekä Suomen NATO-jäsenyyden tuomista mahdollisuuksista suomalaiselle teollisuudelle.

Lauteille nousee myös Pirkanmaan Yrittäjien hankinta-asiantuntija Ulla Tirronen antamaan vinkkejä, miten yritykset voivat päästä mukaan hankintoihin.

Saamme lisäksi kuulla puolustusteollisuuden kentällä toimivan yrityksen puheenvuoron.

Tiedossa on siis jälleen huippumielenkiintoinen kattaus asiantuntemusta päivän polttavasta aiheesta, joten merkkaa päivämäärä pe 12.4. välittömästi kalenteriisi. Voit myös jo ilmoittautua tilaisuuteen viereisen linkin kautta, mutta kuitenkin viimeistään ti 9.4.2024.

Tilaisuus on tarkoitettu kangasalalaisille yrityksille.

© Business Kangasala 2024 Creative Crue