Kangaskierros ei vain myy kankaita, vaan antaa myös ideoita ja luo ompeluintoa

Annele Lehtonen on toiminut kymmenen vuotta yrittäjänä kankaiden maahantuonnin parissa. Pitkään haaveena ollut oma kangaskauppa konkretisoitui, kun sopiva tila tuli sattumalta vastaan. Lentolan alue ympärillä kasvaa ja kauan kaivattu kangaskauppa on saanut asiakkailta positiivisen vastaanoton.

Annele Lehtonen ajoi viime vuoden puolella Lentolassa uuden kerrostalon ohi ja näki kivijalassa olevan liiketilan. Tuleva kangaskauppias tiesi heti, että haluaa juuri sen. Annele selvitti rakennuttajan ja otti yhteyttä, tilaa ei ollut vielä markkinoitu missään. Hän pääsi katsomaan liiketilaa, joka osoittautui juuri sopivan kokoiseksi. Päätös oli helppo.

– Alue kasvaa ja kehittyy ympärillä, tähän oli helppo tulla. Myös Tampereen puolelta on löydetty tänne hyvin, mainitsee Annele.

Nyt tiloissa toimii moderni ja tyylikäs kangaskauppa, jonka ideana on tarjota asiakkaille kankaiden lisäksi ompeluideoita sekä -intoa. Valikoima on rajattu, ja sitä muokataan asiakkaiden toiveiden mukaan.  Jos jokin kuosi loppuu, otetaan tilalle toinen. Yleisilme on asiakkaalle selkeä; kankaita ei tarvitse kaivella pinoista eikä laareista.

 

Annele Lehtonen on toiminut kymmenen vuoden ajan yrittäjänä kankaiden maahantuonnin parissa. Nyt haave omasta kangaskaupasta toteutui, kun Lentolasta löytyi sopiva tila.

Yrittäjyys on vastuuta ja vastuullisuutta

– Yrittäjänä haluan omalta osaltani varmistaa, että Kangasalla säilyvät monipuoliset palvelut. Yrittäjyydessä on vastuuta, mutta myös vapautta. On aikoja, jolloin ei ole ollut niin helppoa, mutta mitään en vaihtaisi yrittäjyysajaltani pois, kertoo Annele.

Annele työllistää yhden osa-aikaisen työntekijän ja pienet ompelutyöt verhoista pöytäliinoihin voidaan tilata kangasalalaiselta ompelijalta. Kangaskierros myy kankaiden lisäksi kaavalehtiä ja ompelutarvikkeita, kaavoja saa myös piirtää ilmaiseksi. Ompeluunkin saa vinkkejä.

Kangasvalikoima pitää sisällään vaatetuskankaita sekä sisustus- ja verhokankaita. Osa sisustuskankaista on tilaustuotteita, joiden toimitusaika on vain kolmesta viiteen päivään. Erikoisuutena ovat Kreikasta tulevat sisustuskankaat, joita ei saa Suomesta mistään muualta.

Kreikan lisäksi kankaat tuodaan Hollannista ja Saksasta, merinovilla on kotimaista.

– Kaikki tulee Euroopasta. Minun on helpompi seisoa eurooppalaisten tehtaiden takana eikä esimerkiksi Kaukoidästä tuoda mitään.

 

Kreikasta tuotavista sisustuskankaista löytyy juuri nyt trendikkäitä metallinhohtoisia ja läpikuultavia materiaaleja. Myymälässä on esillä näytteet, tilaustuotteet saapuvat 3-5 päivässä.

Verkkokauppa ja vaihtuva valikoima

Kangaskierros avasi ovensa helmikuun lopussa ja nyt on avattu myös verkkokauppa. Millaisen vastaanoton myymälä on saanut?

– Tosi positiivisen! Olen saanut paljon palautetta, että ihanaa kun Kangasalle on tullut kangaskauppa eikä tarvitse enää lähteä kangasostoksille muualle, hymyilee Annele.

Kevään trendinä sisustuskankaissa on metallinhohtoinen, läpikuultava ja verkkomainen materiaali. Lisäksi hyvin myy kuviollinen sametti, joka on ollut jo jonkin aikaa suosittua vaatetuksessa. Vaatetuskankaissa taas suosiotaan kasvattaa double gauze, joka on kevyt ja hengittävä, harsomainen ja valmiiksi hieman rypytetty.

– Pellavamainen, mutta sataprosenttista puuvillaa oleva materiaali soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi kesämekkoihin. Suomalaiset ovat ommelleet tähän asti paljon trikoota ja collegea, nyt ollaan selvästi menossa joustamattomampaan suuntaan kankaissa, kertoo Annele.

Vaikka ura vähittäiskauppiaana on vasta alkumetreillä, on Lehtosella selvät askelmerkit tulevaisuuden suhteen. Yrittäjä toivoo, että Kangaskierroksen valikoima muuttuu asiakkaiden toiveiden mukaan ja että asiakkaat kertoisivat hänelle, mitä kaipaavat.

– Haluan tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisesti hyvän kokemuksen ja toki tartuttaa vähän lisää sitä ompeluintoa!

 

Vaatetuskankaiden valikoima on tarkkaan valittu. Kauniit kuosit houkuttelevat tarttumaan ompeluprojekteihin. Kangaskierroksesta löytyy myös ohjeita ja ideoita niin aloittelijoille kuin vaativimpiinkin projekteihin.

 

Kangaskierros on moderni uuden ajan kangaskauppa, jossa kankaat ovat näkyvillä eikä asiakkaan tarvitse kaivella kankaita pinoista tai laareista.

 

Teksti ja kuvat: Senni Jalonen, Business Kangasala Oy

© Business Kangasala 2024 Creative Crue