Yritystoiminnan aloittaminen

Oman yrityksen perustaminen on iso päätös. Olet varmasti pohtinut perusasiat kuntoon; mitä myyt, kenelle ja miten? Olet saattanut käydä läpi myös erilaiset yritysmuodot ja tehnyt valinnan, että oletko perustamassa toiminimen, osakeyhtiön vai testaatko ideaasi aloittamalla kevytyrittäjänä? Yksi erittäin tärkeä taho yrityksen perustamisvaiheessa on vakuutusyhtiö. Ensimmäinen ja tärkein vakuutus on yrittäjäeläkevakuutus eli YEL. Muita vakuutuksia tarvitaan alkavan yritystoiminnan sisällön mukaan.

Suurimman osan yrityksen perustamisvaiheeseen liittyvistä asioista löydät omatoimisesti netistä. Olisiko kuitenkin hyvä käydä perusasiat läpi asiantuntijan kanssa? Meillä Kangasalla yritystä suunnittelevia ja alkavia yrittäjiä palvelee Uusyrityskeskus Ensimetri. Yritysneuvoja Juha Tanner ottaa vastaan keskiviikkoisin Kangasalla ja muina viikonpäivinä voit varata ajan Tampereelle. Henkilökohtainen ja maksuton sparraus on erinomainen tapa käydä yritystoiminnan aloittamiseen liittyvät asiat läpi ja kerrata yrittäjän sosiaaliturva, rahoitusvaihtoehdot, vakuutukset ja markkinointi.

Voit tulla myös tervehtimään meitä tänne Business Kangasala toimistolle, kun olet suunnittelemassa tai aloittamassa yritystoimintaa. Kuuntelemme mielellämme ja tarjoamme erilaisia verkostoja aloittavan yrittäjän tarpeisiin. Palveluihimme kuuluvat erilaiset webinaarit ja koulutukset, hankeneuvonta ja markkinointi omissa kanavissamme.

Teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen kaupunkiseudun elinkeinoyhtiön Business Tampereen kanssa. Myös heidän koulutuksensa ja palvelunsa ovat Kangasalassa toimivien yrittäjien saatavilla.

Ota seurantaan Business Kangasalan  sosiaalisen median kanavat ja tilaa uutiskirjeemme – saat ajankohtaista tietoa tilaisuuksista ja koulutuksista sekä vinkit mm. rahoitushakuihin! Linkit löydät sivun alareunasta.

Matkailuyrittäjänä sinun kannattaa ottaa heti yhteyttä Visit Kangasalan Lauraan. Saat palvelusi näkyviin matkailusivustolle ja tietoa yhteismarkkinoinnista, messuista sekä tapahtumista. Kangasala on vireä matkailukaupunki, pääset heti mukaan matkailun kehittämiseen yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

 

Aloittavan yrittäjän starttiraha

Starttiraha on henkilökohtainen aloittavan yrittäjän tuki. Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistäminen ja vakiinnuttaminen kestää – kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan.

Starttiraha on TE-palvelu, jonka tarkoituksena on edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Tuen tarve harkitaan aina tapauskohtaisesti määrärahatilanne huomioiden. Päätöksen starttirahan myöntämisestä tekee paikallinen työ- ja elinkeinotoimisto. Päätöksessä otetaan huomioon muun muassa saman alan yritysten kilpailutilanne sekä uuden yritystoiminnan tarve paikkakunnalla.

  • Starttirahaa voi hakea esimerkiksi työtön, työstä tuleva tai opiskelija. Kaikki yritysmuodot ja toimialat ovat kelpoisia.
  • Tuki voidaan myöntää myös aiemman sivutoimisen yrittäjyyden laajentamiseen päätoimiseksi.
  • Starttirahan myöntäminen vaatii liiketoimintasuunnitelman sekä laskelmat, jotka ovat arvioitu kannattaviksi esimerkiksi lähimmässä Uusyrityskeskuksessa.
  • Yritystä ei saa rekisteröidä ennen starttirahapäätöstä.

Apua starttirahan hakemiseen saat myös Uusyrityskeskus Ensimetriltä.

 

Varaa aika yritysneuvontaan

Ensimetristä saat juuri sinun tilanteeseesi sopivaa neuvontaa, kun mietit yrittäjyyteen ja yrityksen perustamiseen liittyviä asioita.

Henkilökohtaiset tapaamiset yrittäjyysasiantuntijoiden kanssa luotsaavat sinua kohti hallittua yritystoimintaa. Eikä kaikista tarvitse tulla Yrittäjiä isolla Y:llä, joskus esimerkiksi kevytyrittäjyys voi olla parempi ratkaisu – siihenkin saat neuvot Ensimetristä.

Varaa aika

Ota yhteyttä

© Business Kangasala 2024 Creative Crue