Resurssitehokkuus on viisautta, vastuullisuus kilpailuetu
Resurssitehokkuus tarkoittaa erilaisten resurssien (luonnonvarat, raaka-aineet, materiaalit, energia, tuotteet, palvelut) käyttämistä harkitusti ja kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Kun resurssien käyttöä vähennetään, saavutetaan kustannussäästöjä samalla kun haitalliset ympäristövaikutukset vähenevät ja kilpailukyky paranee.
Jäte on aina kustannus, sivuvirta voi olla tulo.
Liiketoimintahyödyt ja -mahdollisuudetResurssitehokkaita vinkkejä eri toimialoille
Resurssitehokkuutta parantavia toimia yrityksissä ovat esimerkiksi materiaalivirtojen hallinta, kestävien ja korjattavien tuotteiden suunnittelu, tuotteiden elinkaarien ympäristövaikutusten arviointi, kierrätyksen ja uudelleenkäytön tehostaminen, biotalouden ja uusituvien energiamuotojen edistäminen sekä yritysten välisen yhteistyön kehittäminen.
Matkailu
Matkailuteollisuudessa kulutetaan eniten energiaa, vettä ja ruokaa. Matkailualan resurssitehokkuuteen liittyy vahvasti myös vastuullisuus, sillä ympäristötietoisuuden lisääntyessä kysyntä vastuullisille matkailupalveluille kasvaa.
Lue lisääRakentaminen
Rakentamisen resurssitehokkuuden keskeiset tekijät ovat materiaalien käyttö, rakennuksen energiatehokkuus, jätteiden vähentäminen ja kierrätys rakennuksen elinkaaren eri vaiheissa.
Lue lisääValmistava teollisuus
Valmistavan teollisuuden resurssitehokkuus on huolellista materiaalien käytön suunnittelua koko elinkaaren kattaen, jossa hukan ja jätteen muodostuminen pyritään minimoimaan.
Lue lisää