Lamminrahka

Lamminrahka on kestävän kehityksen mukaisesti suunniteltu uuden ajan kaupunginosa. Kestävät ja sujuvat liikenneratkaisut, ekologinen kaukolämpö, arjen palvelut kouluineen ja liikuntapuistoineen sekä alueen läpäisevä viheralueverkosto tukevat sekä ihmisten että yritysten hyvinvointia.

Helposti saavutettava Lamminrahka sijaitsee valtaväylän varrella, sujuvien bussiyhteyksien ja pyöräilyreittien keskellä. Alueelta on vain 15 minuutin ajomatka Tampereen keskustaan, Kangasalan ytimeen pääsee 5 minuutissa. Koska yritysalue ei sijaitse erillään asuinalueesta, palvelut ovat aidosti lähellä.

Tonttijaoltaan joustavassa asemakaavassa on tarjolla moninaisia mahdollisuuksia sekä toimi- että tuotantotiloille. Yritystontit lohkotaan yritysten tarpeiden mukaan, ifra on tonteilla jo valmiina. Pyydä esittelyä vapaille yritystonteille.

Lamminrahkan vapaat yritystontit

Lue lisää Lamminrahkan yritysalueesta

Lemetty

Vastapäätä Lamminrahkaa valtatie 12:n varteen nousee Lemetyn yritysalue. Kahden ja yhden hehtaarin tontit suurella tehokkuudella sijaitsevat erittäin hyvällä näkyvyydellä. Viereen on kaavoitettu myös pienempiä tontteja.

Lemetyn alueelle pääsee rakentamaan 2024.

Lemetyn läpi puhkaistaan Mannakorventie, joka on uusi katuyhteys Vatialasta Mannakorventietä Lahdentielle ja sen yli Lamminrahkan alueelle asti.

Lentola

Lentolan liikekeskus ja sitä ympäröivä teollisuusalue on yksi Kangasalan helmistä. Monipuolisessa liikekeskuksessa on päivittäistavarakauppojen lisäksi useita vähittäiskaupan myymälöitä, ravintoloita, autokauppoja, katsastuskonttoreita, puutavaraa ja tehtaanmyymälöitä.

Viikonloppuisin alueella käy yli 30 000 asiakasta, siinä poiketaan mielellään myös Tampereen puolelta.

Lentolan vapaat toimitilat

Kallio

Kallio syntyi aikanaan kiveen louhimalla ja Kallion ensimmäinen yritys oli Taerosol Oy. Taerosol on niistä ajoista kasvanut ja toimii alueella edelleen. Kallio sijaitsee erittäin hyvien ja nopeiden liikenneyhteyksien varrella.

Vuosien saatossa Kalliosta on muodostunut merkittävä talliosakekaupunginosa. Alueella sijaitsee yli 350 talli- ja halliosaketta. Osa halliosakkeista on yrityskäytössä, osa yksityisten harraste- ja varastokäytössä. Alueella sijaitsee myös Kangasalan uusi palo- ja pelastuslaitos sekä useita kasvuyrityksiä.

Kallion vapaat tontit ja toimitilat

Asema

Asema sijaitsee Lentolan ja Ruutanan välissä rautatien varrella. Aseman yritysalueella toimii jo useita yrityksiä. Alueella on myös laajentamismahdollisuuksia.

Aseman vapaat yritystontit ja toimitilat

Isoin yksittäinen tonttivaranto on UM Kiinteistöt Oy:n kahdeksan yritystontin Asemankulma, joka soveltuu erinomaisesti teollisuus-, varasto- ja tilaa vievän kaupan toimintaan.

Asemankulma

Taraste

Tarasten kiertotalousalue ja vilkkaan 9-tien varteen sijoittuvat liike- ja teollisuustontit sijaitsevat Tarastenjärvellä. Tonttien myynnistä, vuokrauksesta ja hallirakentamisesta vastaa Tarasten Kiertotalous Oy.

Jyväskyläntien pohjoispuolella sijaitsevat suuret kiertotalousaluetontit. Materiaalitoimitukset alueelle kulkevat automaattisten vaakapalvelujen kautta.

Jyväskyläntien eteläpuolelta, Ruutanan Shellin ympäriltä löytyvät Tarasten liike- ja teollisuustontit. Kaavan mukaan alueelle saa rakentaa liikuntahallin, vähittäiskaupan ja teollisuus- ja toimitilarakennuksia. Alueen koko yhteensä on noin 150 hehtaaria ja infra on rakennettu pääosin kierrätysmateriaaleista.

Tarasten yritys- ja kiertotalousalue

Saarenmaa

Saarenmaa sijaitsee Tampereen Hervannan vieressä, Ruskon teollisuusalueen välittömässä läheisyydessä. Yleiskaava-alue on kaikkiaan 1200 hehtaaria. Yritysalueen osuus siitä tulee olemaan kaikkiaan noin 250 hehtaaria. Ensimmäisessä asemakaavavaiheessa yritysaluetta kaavoitetaan noin 70 hehtaaria.

Saarenmaan yritysalueen läpi on suunniteltu sekä raitiotieyhteys että uusi Kehä II. Valmistuessaan Kehä II yhdistää alueen valtatie 3:lta Lentolaan.

Saarenmaan yritysalue on tulevaisuuden alue. Sinne pääsee rakentamaan vuosien 2025/2026 paikkeilla. Aluetta varataan isoille teollisuustoimijoille.

Keskusta

Kangasalan keskusta on rakentumassa tiiviiksi kaupunginosaksi. Komean kiviristikirkon ympärille on noussut kerrostaloja, Kangasala-talo, hotelli, uimahalli, poliisi, kirjasto ja pysäköintitalo. Keskustassa sijaitsee kymmenkunta ravintolaa, päivittäistavarakauppa ja useita kauneus- ja hyvinvointipalveluyrityksiä.

Keskustaan on kaavoitettu kauppahalli, joka tulevaisuudessa lisää ravintola- ja kauppapalveluja alueella. Uimahallin viereen on kaavoitettu Timanttikortteli, johon siirtyvät virastotalojen toiminnot ja asumista. Torin reunalle nousee uusi liike- ja asuinrakennus.

Ydinkeskustan alueelta, joka tarkoittaa noin 300 metrin etäisyyttä torilta,  löytyy melkein 120  kpl liiketiloja, yhteensä vajaat 18 tuhatta neliötä. Suunnitelmissa olevat uudet rakennukset lisäävät liiketilojen määrää yli tuhannella neliötä.

Kangasalan keskusta uudistuu

Kysy lisää

© Business Kangasala 2024 Creative Crue