Business Kangasala Oy on Kangasalan kaupungin elinkeino- ja matkailuyhtiö, joka on perustettu vuonna 2018. Yhtiön osakepääoman omistaa kokonaan Kangasalan kaupunki. Yhtiön tehtävänä on tuottaa kaupungin elinkeino- ja matkailupalvelut ostopalvelusopimuksen mukaisesti.

Business Kangasalan toimintaa ohjaa Kangasalan elinkeino- ja matkailuohjelma 2020-2024, jota täsmennetään vuosittaisella toimintasuunnitelmalla.

Yhtiön palveluksessa on neljä vakituista työntekijää ja lisäksi projekti- sekä hankehenkilökuntaa kulloisenkin tilanteen mukaan. Kolme henkilöä vastaa elinkeinoista ja yksi henkilö matkailun kehittämisestä.

  • Yhtiön keskeisimpiä toimia on kaupungin yritystonttien myynti ja vuokraus. Yhtiö osallistuu aktiivisesti uusien Lamminrahkan ja Saarenmaan yritysalueiden kehittämiseen ja suunnitteluun. Lisäksi yhtiö tekee tiivistä markkinointiyhteistyötä Tarasten yritysalueen kanssa ja markkinoi yksityisten yritystontteja Kangasalla. Autamme alueelle sijoittuvia yrityksiä sijoittumisen kaikissa vaiheissa, tontin etsinnästä aina henkilökunnan löytämiseen.
  • Yhtiö tiedottaa aktiivisesti ajankohtaisista elinkeino- ja matkailuasioista useissa eri kanavissa. Uusimmat rahoitusuutiset, webinaarit ja koulutukset saa tietoonsa helposti yhtiön kanavilta. Sosiaalisen median lisäksi yhtiö tuottaa Bisnestä Kangasalla -lehteä ja Kangasalan matkailuopasta. Yhtiö julkaisee mielenkiintoisia yritystarinoita blogissaan ja tuo paikallisia yrityksiä esiin Facebookissa, Instagramissa ja Linkedinissä.
  • Yhtiöllä on tiivis verkosto palvelujen tuottamiseksi niin alkaville kuin toimiville yrityksille. Alkavien yrittäjien neuvontaan on kilpailutettu palvelu Uusyrityskeskus Ensimetristä. Toimivien yritysten palveluja, kuten rahoitusta ja kansainvälistymiseen liittyvää neuvontaa, tuottaa osaksi Business Tampere. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten yrittäjäyhdistysten, Kangasalan Yrittäjät ry:n ja Kuhmalahden Yrittäjät ry:n kanssa. Lisäksi yhtiöllä on merkittävä verkosto paikallisia asiantuntijoita, joiden kautta apua saa mm. kasvuun, yrityskauppoihin ja patenttiasioihin.

 

Vuosikertomuksemme löydät täältä

 

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue