Lamminrahkan vireä alue ajatteleville yrityksille

Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen

Sanna Karppinen
Lamminrahkan projektipäällikkö
Kangasalan kaupunki

6.3.2023 alkaen Sanna Karppinen siirtyy Hiedanrannan suunnittelupäälliköksi

Teksti: Mirva Perkiö, Creative Crue

Lamminrahkan asuin- ja yritysalue on kestävän kehityksen mukaisesti suunniteltu uuden ajan kaupunginosa, jonka vetovoimatekijät houkuttelevat niin asukkaita kuin yrityksiä.

Hyvä imago pukee myös yrityksiä

Lamminrahkan projektipäällikkönä Kangasalan kaupungilla toimiva Sanna Karppinen kuvailee, kuinka alueella on panostettu pienen hiilijalanjäljen kaukolämpöön, kestävään liikkumiseen sekä viheralueisiin. Lamminrahkan kestävän kehityksen mukaiset infra-ratkaisut, kuten kierrätysmurskeen käyttö, jätteen lähikeräysjärjestelmä sekä rakennuttajien sitoutuminen vähähiilisyyteen, ovat esimerkkejä alueen vihreistä arvoista.

– Koko alueen läpäisee ekologisia käytäviä muodostava viheralueverkosto, jolla on hulevesialtaita veden luonnonmukaiseen puhdistamiseen, Karppinen antaa esimerkin alueen kestävästä suunnittelusta.

Lamminrahkan hyvä imago, kestävän kehityksen ratkaisut sekä tapahtumallisuus ovat vahvuuksia, jotka tukevat myös paikallisten yritysten brändiä.

 

Lamminrahkan yritysalue

Yritystonttimyynti hyvässä vauhdissa

Karppinen on tullut Lamminrahkan hankkeeseen mukaan vuonna 2013, jolloin käynnissä oli yleiskaavoitus. Nyt vuoden 2023 alussa alueen ensimmäisten asuinrakennusten rakentaminen on jo pitkällä ja yritystonttimyynti hyvässä vauhdissa. Alue on myös saanut ensimmäisen yrittäjänsä grillivaunuineen.

Saatavilla on niin toimitila- kuin teollisuustontteja asuinalueen yhteydessä. Valtatien varressa on mahdollisuus hyödyntää näkyvyys näyttävällä rakentamisella. Aivan asuinalueen sisääntulossa on puolestaan kaksi porttikorttelia, joiden kummankin 18 000–20 000 kerrosneliötä mahdollistavat todellisen toimitilojen monitoimikorttelin ja eri toimijoiden osaajakeskittymän.

Miksi yrityksen kannattaisi hankkia tonttinsa Lamminrahkasta?

Yritysalueen saavutettavuus ei voisi olla parempi. Valtatie 12:n varrella sijaitsevasta Lamminrahkasta on Tampereen keskustaan vain 15 minuutin ajomatka, Kangasalan keskustaan viiden. Tiheän vuorovälin julkinen liikenne on jo valmiina: ensimmäinen bussilinja kulkee jo nyt ja syksyllä liikennöinnin aloittaa toinen linja. Myös raitiotielle on oma suunnitelmansa. Asutuksesta irrallaan oleviin yritysalueisiin verrattuna Lamminrahkassa on myös laadukas ja monipuolinen pyöräilyreittiverkosto, jolla valittavissa on reittejä sekä katu- että viheralueilla.

Kestävien liikenneratkaisujen lisäksi alue tarjoaa työntekijöille ja yrityksille kattavat arjen palvelut sekä viihtyisän viheralueverkoston.

– Alueen palvelut toimivat myös työntekijöiden houkutteluvalttina. Esimerkiksi tauolle löytyy useita lounasvaihtoehtoja. Työpäivän jälkeen arjen asiat voi hoitaa lähipalveluissa tai nauttia ympäröivistä viheralueista, Karppinen kuvailee. – Jopa 15 000 asukkaan Lamminrahkan ja Ojalan alueelta löytyy myös runsaasti asuntovalikoimaa muuttohalukkaille.

 

Lamminrahkan yritys- ja asuinalue.

Tontit räätälöidään yritysten tarpeisiin

Lamminrahkan yritysalueiden asemakaavassa ei ole tonttijakoa, vaan yrityksen on mahdollista saada juuri tarvitsemansa kokoinen tontti kokonaisuudesta lohkomalla, kaavan tehokkuusvaatimukset huomioiden. Lisäksi rakennettavuus on tonteilla hyvä, pehmeikköjä ei juuri ole. Rakentamaan pääseekin heti, valmiin infran ansiosta asfaltoitua ja valaistua katuverkostoa myöten. Kunnallisteknisiin verkostoihin liittyminen on myös jo mahdollista.

– Tontteja on helppo tulla katsomaan ja konkretisoimaan ideoita, eikä tarvitse sietää työmaan keskellä olemista vuosikausia, Karppinen vinkkaa.

 

Kiinnostuitko Lamminrahkan yritystonteista?

Lue lisää:

businesskangasala.fi/yritysalueet/lamminrahka/

Ota yhteyttä:

Päivi Kuusivaara
toimitusjohtaja,
Business Kangasala Oy
paivi.kuusivaara@businesskangasala.fi
044 430 9246
businesskangasala.fi

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue