Saarikylistä kansainväliseksi yritykseksi

Miika ja Reetta Vuorio

OAC Finland Oy

OAC Finland Oy (OAC) on kasvava ja kansainvälistyvä ulkoliikuntavälineiden asiantuntijayritys. OAC:n valikoima koostuu kehittämistämme ja valmistamistamme tuotteista sekä maahantuomistamme laatumerkeistä. Tuotevalikoimastamme löytyy tuotteita retkeilijöille, laskettelijoille, kiipeilijöille, retkiluistelijoille – ja kaikille luonnossa liikkujille.

Polku yrittäjyyteen kulki terveydenhuoltoalan opintojen sekä töiden kautta. Monipuolinen seikkailullinen liikunta on ollut meille aina tärkeä elämäntapa. Kiinnostus ja into hyviä harrastusvälineitä kohtaan johti lopulta siihen, että työ ja harrastus yhdistyivät.

Yrityksemme on perustettu syksyllä 2008. Alkuperäinen liikeidea oli valmistaa OAC retkiluistimia ja maahantuoda La Sportivan jalkineita. Emme kuitenkaan onnistuneet valmistuttamaan toiveidemme mukaisia luistimia alihankkijoilla, joten aloitimme pienimuotoisen kuitukomposiittituotteiden valmistuksen hevostallimme satulahuoneessa.

Koska olemme innokkaita vapaalaskun ja takamaastohiihdon harrastajia, saimme idean tehdä tähän tarkoitukseen ja Kangasalankin harjumaastoihin sopivat sukset. Hyvin pian aloimme jo myydä näitä karvapohjasuksia ulkomaille.

Yrityksen kasvaessa olemme muuttaneet aina isompiin toimitiloihin muutaman vuoden välein. Paraikaa on alkamassa hanke uuden isomman kiinteistön rakentamisesta Kangasalle. Työntekijöitä yrityksessämme on tällä hetkellä 25.

Perheyrittäjyys ja työskentely pariskuntana samassa yrityksessä toimii meillä loistavasti. Työ ja vapaa-aika, tuotetestaus, harrastukset, markkinointimateriaalin koostaminen ja asiakkaiden tapaamiset sekoittuvat – yrittäjyys on tuonut meille valtavasti ystäviä ympäri maailmaa ja upeita kokemuksia erilaisten tuotteidemme parissa.

Valmistuksessa keskitytään kaikin mahdollisin tavoin kotimaisuuteen. Tuotteita myydään kotimaan markkinoiden lisäksi ulkomailla; päävientialueina toimivat Kanada, Pohjois-Amerikka sekä Pohjoismaat. Asiakkaitamme ovat retkeilyn erikoisliikkeet, kiipeily-, liikunta- ja hiihtokeskusten vuokraamot ja myymälät sekä isot ohjelmapalveluyritykset.

Meille tärkeitä arvoja perheyrittäjyyden ohella ovat hyvä yhteistyö asiakkaiden kanssa sekä luotettava ja laadukas asiakaspalvelu. Olemme ylpeitä valmistamistamme ja edustamistamme tuotteista sekä niiden laadusta. Pyrimme suunnittelemaan markkinoilla erottautuvia, pitkäikäisiä ja laadukkaita tuotteita, joilla on mahdollisimman pieni ympäristövaikutus.

Henkilöstömme on erittäin tärkeä osa toimivaa yritystä. Pyrimme mahdollistamaan jatkuvan oppimisen työssä, jolloin työntekijöillä ja prosesseilla on aidosti mahdollisuus uudistua ja kehittyä. Luotamme työntekijöihimme ja korostamme molemminpuolista vastuuta kaikessa tekemisessä.

Kuvat: OAC Finland Oy

Syksyllä 2021 Pikkolan yläkoulussa alkaa 8- ja 9-luokille uutena valinnaisaineena yrittäjyys. Yrittäjyysopintoja ovat yhteistyössä suunnitelleet Pikkolan yläkoulun kanssa Business Kangasala Oy ja paikalliset yrittäjät.

Valitse yrittäjyysopinnot, panosta tulevaisuuteesi!

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue