Satumaista jalkojenhoitopalvelua

Jalkojenhoitoa, lymfaterapiaa ja tukisukkien mittaus- ja tilauspalvelua tarjoava SatuJalat sijaitsee Uimahalli Kuohun tiloissa Kangasalla. Yrittäjä Satu Talvio on tunnettu ystävällisestä asiakaspalveluasenteestaan sekä ammattitaidostaan.

Yrittäjä Satu Talvio on tunnettu hymystään ja iloisesta asiakaspalvelusta.

Satu Talvio pitää asiakaspalvelutyöstä ja ihmisten kanssa tekemisissä oleminen tuo hänelle iloa. Ennen jalkojenhoitoalaa Satu työskenteli pitkään matkailualalla. Vuosituhannen vaihteessa matkatoimistoja yhdisteltiin ja Satu jäi vaille työpaikkaa. Hän kävi tapaamassa ammatinvalintapsykologia, jonka mielestä hän sopisi erittäin hyvin terveydenhoitoalalle.

– Kaksi viikkoa ehdin olla työttömänä, sitten jo aloitin opiskelemaan jalkahoitajaksi. Ajattelin, että ”hitsit, tässähän yhdistyy sekä käsillä tekeminen että ihmisten kanssa oleminen”, kertoo Satu.

Vuoden opiskelun jälkeen Satu pisti rohkeasti oman yrityksen pystyyn. Hän aloitti uransa kotikäynneillä ja laitoskäynneillä kunnes vuoden jälkeen löytyi sopiva tila Kangasalan vanhalta linja-autoasemalta. Nyt SatuJalat toimii uimahallin yhteydessä ja takana on jo yli 13 vuotta yritystoimintaa.

Satu Talvion yritys sijaitsee Uimahalli Kuohun tiloissa. SatuJalat palvelee asiakkaita sopimuksen mukaan. Ensisijaisesti ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta.

Työssä parasta ovat asiakkaat

Satu Talvion mukaan ehdottomasti hänen työnsä paras anti ovat asiakkaat.

– On mukava jutella ihmisten kanssa, ja mikä parasta, pystyn samalla auttamaan heitä, oli sitten kyse känsästä tai vaikka paksuuntuneesta kynnestä. Varsinkin korona-aikana ihmisillä on kova tarve puhua, kertoo Satu.

– Saan asiakkailta myös valtavan paljon takaisin. Minulla on pitkäaikaisia asiakkaita, joiden kanssa tulee jaettua kuulumiset, elämässä kun sattuu ja tapahtuu.

Satu kertoo, että hänen asiakaskuntansa koostuu kaikenikäisistä, mutta suurimman asiakasryhmän muodostavat eläkeläiset. Korona-aikana asiakkaiksi on tullut enemmän myös työikäisiä, kun etätyö on lisääntynyt ja aikataulujen yhteensovittaminen on entistä helpompaa.

Satu Talvio on suorittanut jalkojenhoidon ammattitutkinnon lisäksi terveydenhoidon perusopinnot, lymfaterapian tutkinnon, lähihoitajan ammattipätevyyden ja yritysjohtamisen ammattitutkinnon. 

Hemmottelua terveydellisestä näkökulmasta

Satu Talvio kertoo, että hänellä on jalkojenhoitoon ennen kaikkea terveydellinen näkökulma. Jalkojenhoito on myös hemmottelua, mutta terveys on lähtökohtana.

– Jos esimerkiksi huomaan asiakkaan jaloissa jotakin, ohjaan herkästi eteenpäin.

Työn ohessa Satu opiskeli  lähihoitajaksi ja kuuluu Valviran rekisteriin. Perinteisen jalkojenhoidon lisäksi Satu tekee työtä myös tukisukkien parissa. Tukisukkia käytetään mm turvotuksen hoitoon, säärihaavojen jälkihoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Tukisukkia tehdään mittatilauksena ja myynnissä on myös valmismalleja. Hän toimii palveluntuottajana Kangasalan kaupungille.

Näiden lisäksi yrityksen palveluihin kuuluu lymfaterapia, joka tarjoaa kivutonta ja hellää hoitoa erilaisista kivuista kärsiville.  Lymfaterapialla parannetaan nestekiertoa ja se toimii hyvin esimerkiksi polvileikkausten jälkihoidoksi.

Tukisukkia tehdään paljon mittatilauksena, siksi tarkkojen mittojen ottaminen on tärkeää.

Kangasala on hyvä ja sijainti paras

Satu Talvio on ollut aina tyytyväinen Kangasalla yrittäjänä toimimiseen.

– Varsinkin viimeisen vuoden ajalta on paljon positiivista sanottavaa, kun elinkeinoyhtiö on ollut aktiivinen yrittäjiin päin, mainitsee Satu.

Myös tulevaisuuden positiivisuudestaan tunnettu yrittäjä näkee valoisana. Vaikka korona pysäyttikin kaiken hetkeksi, on tilanne onneksi kääntynyt parempaan. Pelko on väistynyt ja asiakkaan palvelu on turvallista, kun hoitotilassa on vain kaksi ihmistä kerrallaan.

Satu Talvio kertoo, että puskaradio on ollut hänen yritykselleen tehokkain markkinointikanava. Yrityksen sijainti on myös todella hyvä uimahalli Kuohussa, esteetön kulku ja pysäköintitalo vieressä.

– Kiitos kaikille asiakkailleni siitä, että he käyttävät oman kaupungin palveluita. Yritän aina tehdä työni niin, että se tuottaa asiakkaalle mahdollisimman paljon hyvää ja itselläni  on hyvä mieli päästää asiakas ovesta ulos, päättää Satu.

 

 

Teksti: Senni Jalonen
Kuvat: Tiia Ennala

© Business Kangasala 2024 Creative Crue