Suomen Betonileimasin panostaa valikoituun laatuun

Vuonna 1997 perustettu perheyritys Suomen Betonileimasin Oy tuo Suomeen erikoispinnoitteita rakentamiseen ja sisustamiseen. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa mikrosementit, nestemäiset kangastapetit, erikoislaastit ja -maalit, betonikuviointiin tarvittavat työkalut ja aineet sekä kivipintaiset sisustuslevyt.

Suomen Betonileimasin toimii Kangasalan Kalliosta käsin koko Suomessa. SBL Decor-pinnoitekaupat löytyvät myös Tampereelta ja Vantaalta. Lisäksi yrityksellä on kattava jälleenmyyjäverkosto ja oma verkkokauppa.

SBL:n omistaja Ira Kuoppala kertoo, että yritys sai alkunsa melkein vahingossa, kun hänen perheensä omistama toinen yritys, Suomen Betonilattiat Oy, etsi tietynlaista betonin kuviointiin tarkoitettua helppokäyttöistä ja kestävää tuotetta. Sitä ei Suomesta löytynyt.

– Tuotetta sai Yhdysvalloista, mutta pitkien toimitusaikojen vuoksi jatkoimme etsimistä. Lopulta tuote löytyi Espanjasta, ja sen maahantuonnista yritys lähti liikkeelle, hän muistelee.

Mikrosementin voittokulku jatkuu.

Saumattomaan ja teollisen näköiseen pintaan tähtäävä sisustustrendi nosti mikrosementin hurjaan suosioon kahdeksan vuotta sitten, eikä loppua näy. Mikrosementti on myös Suomen Betonileimasimen suosituin tuote.

– Mikrosementissä väri nousee esille uudella tavalla. Nyt pintoihin haetaan hohtoa, kimalletta, bling-blingiä ja metallisävyjä. Mikrosementin lakkauksella saadaan hohtavaa, utuista ja valolla leikkivä pintaa, Ira Kuoppala kertoo.

Suomalaiset pitävät ajattomista, luonnonläheisistä väreistä, joten Ira Kuoppala kehitti espanjalaisen mikrosementtivalmistajan kanssa yhdessä kolme uutta harmaan sävyä suomalaiseen makuun. ”Harmaaksi Suomeksi” nimetystä tuoteperheestä löytyy sumu-, savu- ja usva -nimiset harmaan sävyt.

– Meillä on myynnissä kolme erilaista mikrosementtiä sekä värillisiä itsestään siliäviä tasoitteita, jotka toimivat kuin mikrosementti. Myös efektipinnoitteita ja isoa laattaa myydään paljon. Nyt sisustuksissa yhdistellään paljon isoa laattaa ja mikrosementtiä, Ira Kuoppala selvittää.

Testattua laatua yhteistyössä valmistajan kanssa.

Suomen Betonileimasin tuo erikoispinnoitteita Espanjasta, Ranskasta, Puolasta sekä Japanista. Ira Kuoppala arvostaa yhteistyötä tuttujen perheyritysten kanssa, sillä niiden kanssa hän voi luottaa laatuun, jota tehdään, testataan ja valvotaan yhdessä.

– Kun teemme pinnoitteita yhteistyössä tehtaan kanssa, tiedämme, miten pinnoitteet käyttäytyvät eri tilanteissa. Meillä on vuosien kokemus siitä, miten rakennussäädökset pitää ottaa huomioon ja miten myymämme materiaalit joustavat ja hengittävät. Olemme myös testanneet, ettei niistä jää hajuhaittoja.

– Tapaamme säännöllisesti yhteistyökumppaneitamme ja keskustelemme kehittämistarpeista. Yhteistyökumppanimme ovat tarpeeksi pieniä olemaan kiinnostuneita meistä ja tuotteen markkinoinnista sekä tarpeeksi isoja huolehtiakseen ammattitaitoisesta laadunvalvonnasta.

Sen lisäksi, että SBL tuo maahan ja myy erikoispinnoitteita, yhtiö myös järjestää koulutuksia ja perehdyttää asentajia pinnoitteiden käyttöön. Aidon näköisen, kelottuneen harmaan hirsiseinän tekeminen pinnoitemateriaalista vaatii taitoa ja pitkää pinnaa. Ira Kuoppalan mukaan varsinkin miehet ovat taitavia tekemään aidon näköistä hirsiseinää, sillä he tietävät, miltä puu oikeasti näyttää.

– Efektimaaleissa ja laasteissa taas naisten silmä on erehtymätön, ja niiden kanssa naisten luovuus pääseekin valloilleen, hän vinkkaa.

Kangasalla parasta on sijainti.

Suomen Betonileimasin ja Betonilattiat sijaitsevat molemmat samalla tontilla Lentolassa. Vaikka Ira Kuoppala perheineen asuu Teiskossa, hän pitää Kangasalan ilmapiiristä ja varsinkin sen sijainnista.

– Tänne on helppo tulla. Sijaintimme Lahdentien kainalossa on meille loistava. Tästä on helppo mennä Tampereelle, ja logistiikka toimii tosi hyvin.

Koko Suomen alueella toimiva yritys käyttää sosiaalista mediaa markkinoinnissaan, ja Kuoppalan mielestä varsinkin Facebook on yritykselle ”aivan huippu”.

– Facebook ja Instragram tavoittavat meidän asiakkaitamme todella hyvin. Meillä on toki myös nettisivut ja olemme tehneet kaksi kertaa televisiomainontaa. Lisäksi käymme messuilla ja järjestämme asiakkaille tapahtumia. Lehtimainokset eivät toimi niin hyvin, hän toteaa.

 ”Tänne on helppo tulla. Sijaintimme Lahdentien kainalossa on meille loistava.”

Perheyrityksen leipä tulee betonista ja oheistuotteista.

Myös Ira ja Antero Kuoppalan neljä lasta ovat mukana vanhempiensa yrityksissä. Tytär pyörittää molempien yritysten taloushallintoa, toinen pojista toimii työnjohtajana Betonilattioilla, toinen valvoo siellä valutöitä ja varastokiertoa ja toinen tytär työskentelee myyjänä.

Koska suurin osa pinnoitemateriaaleista tulee Espanjasta, Ira Kuoppala on opiskellut espanjan kielen ja paikalliset yhteistyökumppanit englantia. Kouluratsastusta harrastavan yrittäjän tallista löytyy myös espanjalainen pre-hevonen.

Ira Kuoppala viihtyy yrittäjänä, mutta hymähtää yrittäjän vapaudelle.

– Perheemme työpanos mahdollistaa monen ihmisen elannon. Se tarkoittaa sitä, että työntekijät menevät meillä tärkeysjärjestyksessä ensin. Omistajat paikkaavat, kun työntekijät ovat sairaana, hän huomauttaa.

Suomen Betonileimasin Oy  |  sbl.fi  |  Hampuntie 5 A  |  36220 Kangasala  |  040 755 9020

Teksti
Eila Lokka, Enerzia Koulutus ja Viestintä

© Business Kangasala 2024 Creative Crue