Tredun harjoittelijat tekivät palvelutarvekyselyn keskustassa – lue millaisia palveluita kangasalalaiset kaipaavat!

Jesse Viitala ja Lassi Liuska

Olemme Jesse Viitala ja Lassi Liuska. Opiskelemme Kangasalan Tredussa liiketoiminnan perustutkintoa ja valmistumme merkonomeiksi. Tutkinnon suorittaminen kestää kolmisen vuotta. Olemme olleet opintoihimme kuuluvassa työharjoittelussa marraskuun lopusta tammikuun loppuun Business Kangasala Oy:ssä. Työharjoittelumme aikana olemme tutustuneet työelämään elinkeinoyhtiön näkökulmasta ja oppineet omatoimista työotetta. Olemme päivittäneet yritystietokantaa, tehneet inventaariota varastossa ja oppineet Excelin käyttöä käytännössä. Mielenkiintoista oli huomata, kuinka raskasta tietokoneella työskentely voikaan olla!

Ennen työharjoittelumme alkamista teimme koko luokan kanssa kyselyn eri kohteissa Kangasalan keskustassa 19.-20. marraskuuta 2019. Haastattelimme ohikulkijoita ja kysyimme mitä erikoistavarakauppoja ja -palveluita ihmiset Kangasalle kaipaisivat. Kyselijöinä oli noin 20 opiskelijaa ja vastauksia saimme 136 kappaletta. Vastaajat olivat eri ikäisiä ja heidät valittiin satunnaisesti. Suurin osa vastaajista vastasi kysymyksiin oikein mielellään, mutta toki jotkut olivat liian kiireisiä vastaamaan. Työharjoittelumme aluksi koostimme kaikki vastaukset paperilomakkeilta Exceliin ja opimme tekemään niistä taulukoita sekä kaavioita.

Keskustakyselyn tulokset

Kyselyssä eniten Kangasalan erikoistavarakaupan palveluvalikoimaan kaivattiin vaatekauppaa (71 ääntä). Toiseksi eniten ääniä sai kenkä- ja laukkukauppa (64). Urheiluvälineiden kauppaa ja kirjakauppaa toivottiin myös.

Kahvila- ja ravintolapalveluiden osalta kaivattiin eniten hampurilaisravintolaa, joka sai ääniä 64. Toiseksi eniten kaivattiin erikoiskahviloita (61) ja niiden lisäksiä myös erilaisia ruokaravintoloita.

Huoltopalveluyrityksistä suutaripalvelut sai eniten kannatusta äänillä 66 ja toisena polkupyörähuolto äänillä 62.

Viihdepalveluiden osalta selvästi eniten kaivattiin yökerhoa (54) ja toiseksi eniten pakohuonetta (39). Pakohuoneen kanssa melkein saman äänisaaliin keräsivät lasten sisäleikkipuisto ja lasersotapeli. Myös bingo sai kannatusta.

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue