Rakkaudesta hyvään ruokaan – ja savustukseen

Kangasalan torille saapuu piakkoin uusi ja ainutlaatuinen ruokavaunu, Smoked Food Bar, jonka takana on paikkakunnalla itsekin asuva yrittäjä Atte Korhonen. Korhosella on parinkymmenen vuoden kokemus ravintola-alalta, ja nyt oli oikea aika ryhtyä yrittäjäksi. Hän kertoo, että idea yritykselle syntyi rakkaudesta ruokaan ja halusta tehdä asioita itse.

– Haluan tuoda hyvän ruuan lähelle ihmisiä, sanoo tuore yrittäjä.

Korhonen on intohimoinen ruoanlaittaja, joka rakastaa erityisesti savustettua ruokaa.

– Savustettu liha on meidän päätuotteemme, mutta erikoisuutemme on pitaleipä, joka valmistetaan viisi vuotta kasvatellusta omasta hapanjuuresta. Hapanjuuripitaleipien taikina tekeytyy 24 tuntia ja siitä leivotaan leivät joka päivä, kertoo Korhonen.

Atte Korhonen on haaveillut ruokavaunusta jo useita vuosia. Viimeisen kahden vuoden aikana idea on kehittynyt savustuksen ja hapanjuuripitan ympärille. Vastaavaa tarjontaa ei muualla ole saatavilla.

– Savustamme paikan päällä ja teemme kaiken itse, myös kastikkeet, Korhonen sanoo.

– Meillähän ruokalista myös muokkautuu usein, eli vaihtelevuutta ja monipuolisuutta on luvassa sekä tietenkin satokauden tuotteita, lisää Korhonen.

Smoked Food Barin omistaja odottaa innolla kevättä ja kesää Kangasalan torilla.

– Odotan, että pääsen turisemaan ihmisten kanssa ja tarjoamaan heille hyvää ruokaa, jossa on hyvä hintalaatusuhde.

Korhonen kertoo, että hän on saanut mukavaa ja nopeaa asiakaspalvelua Kangasalta kaikkialta, joiden kanssa on ollut tekemisissä. Ruokavaunu tulee sijoittumaan torilla lähelle apteekkia, ja on siinä suurimman osan ajasta. Joskus Smoked Food Barin voi löytää myös erilaisista tapahtumista. Kotisivuilta löytyy kalenteri, josta näkee, milloin vaunu on muualla kuin paikallaan Kangasalan sydämessä.

Smoked Food Barin avajaisia vietetään 8.–9.3.2025. Uusi yrittäjä toivottaa kaikki tervetulleiksi nauttimaan savustetusta ruoasta ja tuoreesta hapanjuuripitasta.

– Asiakas ei tule pettymään, hän lupaa.

 

– Otan kyllä palautetta ehdottomasti vastaan. Me ei voida syyttää ketään, että leipomo on tehnyt huonoa jälkeä tai savustamo savustanut huonosti, sillä kaikki tehdään paikan päällä itse. Saa kyllä sitten vaan sanoa, että ” Nyt Atte et tehnyt sitten kaikkia asioita oikein että teepä huomenna paremmin”.

 

Smoked Food Bar

 

Teksti ja kuvat: Senni Jalonen

© Business Kangasala 2025 Creative Crue