Kangasala sijoittui kolmanneksi Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailussa

Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto palkitsivat Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun menestyjät Pirkanmaan Elinvoima-seminaarissa 29.3.2022. Voiton nappasi Nokia ja hopealle ylsi Lempäälä. Kolmas sija oli Kangasalan.

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailu järjestettiin jo kuudetta kertaa.

– Vuosien varrella olemme huomanneet, että kilpailussa menestyvät sellaiset kunnat, jotka tekevät yhteistyötä eri kokoisten yritysten, myös yksinyrittäjien, kanssa. Niin tänäkin vuonna. Kilpailussa painotetaan kunnan aktiivisuutta tarkastella elinvoimaa ja käytettävissä olevia keinoja sen lisäämiseksi mahdollisimman laajasti ja kyvykkyyttä rakentaa verkostoja yritysten tueksi. Julkiset hankinnat korostuvat arvioinnissa vuodesta toiseen, sillä niiden elinkeinopoliittinen merkitys on suuri. Tänä vuonna halusimme selvittää lisäksi kuntien ja yritysten yhteisiä ponnisteluja ympäristövastuun osa-alueella, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Kangasala sijoittui Pirkanmaan kuntien elinvoimavertailussa kolmannelle sijalle. Palkintoperusteissa mainittiin, että Kangasalla kampanjoitiin pienyrittäjien ja vastuullisen lähiostamisen puolesta monin tavoin sekä satsattiin matkailuun ja ympäristövastuullisuuteen, keskustan elinvoiman ja esimerkiksi hevostalouden kehittämiseen. Kaupungissa on myös tehty aktiivisesti yhteistyötä yrittäjyyskasvatuksen saralla.

– Tämä oli meille tärkeä sijoitus ja hieno tunnustus, kun olemme tätä työtä tosissamme jo muutamia vuosia tehneet. Kangasalla on panostettu viime vuosina kaikilla sektoreilla elinvoiman kehittämiseen ja yrityspositiivisuuden kasvattamiseen. Yhteistyö kunnan ja yrittäjäjärjestöjen kanssa on avointa ja tuotteliasta. Kolmas sija kertoo siitä, että olemme tehneet jo paljon oikeita asioita, mutta tehtävääkin vielä on, sanoo Business Kangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara, joka oli vastaanottamassa palkintoa kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jussi Haaviston kanssa elinvoimaseminaarissa Parkanossa.

Nokia voitti Pirkanmaan Yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2022 -tittelin ja toisena palkittiin Lempäälä. Kunniamaininnat saivat Kihiniö eniten elinvoima-asemaansa parantaneena kuntana ja Valkeakoski yritysten ympäristövastuullisuuden edistämisestä.

Kilpailu toimii työkaluna kuntien kehittämistyössä

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailussa kuntien viranhaltijat, luottamushenkilöt ja paikalliset yrittäjäyhdistykset osallistuvat yhteiseen arviointikeskusteluun. Keskustelu käydään kilpailulomakkeen teemoista ja vastaukset perustuvat itsearviointiin. Tänä vuonna yhtä lukuun ottamatta kaikki Pirkanmaan kunnat osallistuivat kilpailuun.

– Vuosittaisella kilpailulla haluamme saada pirkanmaalaiset kunnat tarkastelemaan omaa toimintaansa nimenomaan yrittäjyysmyönteisyyden ja elinvoiman kautta sekä tarjota työkaluja ja inspiraatiota näiden kehittämiseen. Monipuolinen yritysrakenne ja menestyvät paikalliset yritykset luovat Pirkanmaan kuntiin ja koko Suomeen vakautta, minkä merkitys korostuu erityisesti poikkeuksellisina aikoina, Virtanen sanoo.

Kilpailun ovat aikaisemmin voittaneet Lempäälän kunta (2017), Ylöjärven kaupunki (2018), Sastamalan kaupunki (2019), Pirkkalan kunta (2020) ja Parkanon kaupunki (2021). Voittajalla on oikeus käyttää vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -nimikettä. Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto.

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun kolmannella sijalla oli Kangasala. Palkintoa vastaanottamssa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jussi Haavisto ja Business Kangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara.

Lisätiedot:
Pirkanmaan Yrittäjät, Maria Virtanen, elinkeinoasioiden päällikkö, p. 050 338 8696
Business Kangasala Oy, Päivi Kuusivaara, toimitusjohtaja, p. 044 430 9246

© Business Kangasala 2024 Creative Crue