Säästöä maaseudun yritysten sähkölaskuun – tukea voi hakea 30.11.2022 saakka

Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista. Tuella voi hankkia esimerkiksi aurinkopaneeleita tai ilmalämpöpumppuja ja näin säästää sähkölaskussa.

Maaseudulla toimiva, maataloustuotteita jalostava yritys voi saada tukea 35 prosenttia investoinnin kustannuksista ja muu maaseutuyritys 30 prosenttia. Haku päättyy 30.11.2022.

Siirtymistä uusiutuvaan energiaan tuetaan EU:n elpymisvaroista. Investointi uusiutuvaan energiaan ei edellytä yrityksen kasvua, kuten tavanomaiset maaseudun yritystuet.

Tukea voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienyritykset.

Yrittäjä voi tarkistaa Maanmittauslaitoksen karttapalvelusta, sijaitseeko hänen yrityksensä tukikelpoisella alueella. Tukipäätökset tekee alueen ELY-keskus. Tukialuekartan löydät lisätietoja-linkin takaa.

Maaseudun yritystukia haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa. ELY-keskuksesta saa lisätietoja tuesta ja tuen hakemisesta.

 

Lisätietoja: https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/uutiset/tukea-maaseudun-yritysten-energiainvestointeihin-voi-hakea-30.11.2022-saakka/

© Business Kangasala 2024 Creative Crue