Vuoden yrityspositiivisin yritys on Artekno Oy, kunniamaininta Arboretum Frickille

Vuoden 2020 lopussa Kangasalan kaupunki, Business Kangasala Oy ja Kangasalan yrittäjäyhdistykset tekivät elinvoimalupauksen ja allekirjoittivat yrityspositiivisen yhteistyösopimuksen. Sopimus kannustaa yritysmyönteisyyteen yhdessä tehden ja toista kannustaen. Vuosi 2023 on tämän suhteen juhlavuosi, sillä Kangasala valittiin Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan liiton yrittäjyys- ja elinvoimakilpailussa Pirkanmaan vuoden 2023 yrittäjyys- ja elinvoimakunnaksi.

Keskiviikkona 21.6.2023 Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta Kangasala palkitsi vuoden yrityspositiivisimpana yrityksenä Artekno Oy:n. Palkinnon otti vastaan Arteknon toimitusjohtaja Kimmo Korhonen. Palkintoa olivat luovuttamassa kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, Business Kangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara sekä Kangasalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jari-Matti Auttila.

Kangasalan vuoden yrityspositiivisimmaksi yritykseksi valittu Artekno Oy on kasvanut kannattavasti sekä orgaanisesti että yritysostoin. Yritys on kiinnostunut startupien tuomista uusista mahdollisuuksista ja toimii ketterästi moderneilla markkinoilla. Artekno Oy ottaa toiminnassaan huomioon vastuullisuuden ja on sitoutunut kehittämään kiertotalouteen liittyvää toimintaansa sekä materiaalien että valmistusteknologioiden suhteen. Artekno Oy on myös merkittävä työllistäjä alueella.

­Vuoden yrityspositiivisimman yrityksen lisäksi kunniamaininnan saa Arboretum Frick Oy, jonka ovat perustaneet Erkki ja Leila Frick. Kolme kesää sitten yleisölle avattu taianomainen puutarha on lumonnut kävijänsä ja muodostunut suosituksi ja arvostetuksi käyntikohteeksi Kangasalla.

– Arboretum Frick on hieno esimerkki siitä, että yritystoiminta voi syntyä rakkaasta harrastuksesta ja tuottaa iloa tuhansille kävijöille, toteaa Business Kangasalan Päivi Kuusivaara.

– Yritykset ovat meille tärkeitä ja panostamme kaupunkina yritysten palvelemiseen oman elinkeinoyhtiömme Business Kangasalan sekä Business Tampereen kautta. Kangasalan kaupunki on pitkäjänteisesti kehittänyt uusia yritysalueita ja luonut mahdollisuuksia kasvaa Kangasalla, kiteyttää kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

Vuoden yrityspositiivisin yritys valittiin nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna yrityspositiivisin oli OAC Finland Oy ja kunniamaininnan sai Kirkkoharjun Kahvila Oy. Vuonna 2021 tunnustuksen sai Tam-Silk Oy ja haasteellisen koronavuoden takia kunniamaininnat jaettiin neljälle yksinyrittäjälle.

 

Lisätietoja:

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue