Kangasala, Pälkäne ja Kuhmoinen aloittivat matkailuyhteistyön

Kangasalan kaupunki sekä Pälkäneen ja Kuhmoisten kunnat aloittavat alkuvuodesta 2023 uudenlaisen matkailuyhteistyön. Yhteistyön tavoitteena on kasvattaa alueen elinvoimaa ja löytää uusia avauksia. Kuntien talousarvioissa on varattu rahoitus kaksivuotiselle hankkeelle vuoden lisäoptiolla.

Kangasalan, Kuhmoisten ja Pälkäneen alueella on yhteensä noin 11 800 kausiasuntoa. Se on liki neljännes kaikista Pirkanmaan alueen kausiasunnoista. Kausiasukkaiden viihtyminen ja matkailun kehittäminen ovat jokaiselle kunnalle tärkeitä elinvoiman lähteitä.  Kuntia kiinnostaa kausiasuntojen käyttöasteen kasvattaminen, etätöiden mahdollistaminen ja digitaalisten palvelujen lisääminen. Myös Pirkkalan lentokentän kansainvälisten matkailijoiden houkuttelu ja matkailijoille suunnattujen palvelujen ja yöpymismahdollisuuksien kehittäminen on osa yhteistyötä.

Business Kangasala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara sekä Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka, Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen ja Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.

Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, Kuhmoisten kunnanjohtaja Valtteri Väyrynen ja Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Kangasala-talossa maanantaina 9.1.2023.

Kaikki kolme olivat yhtä mieltä siitä, että yhteistyöllä voidaan löytää paljon uusia ja yllättäviäkin avauksia. Kaikilla kunnilla on omat vahvuutensa ja jokainen voi oppia toiselta.

Sopimuksen operatiiviseksi tuottajaksi on valittu Kangasalan elinkeino- ja matkailuyhtiö Business Kangasala Oy. Yhteistyöhankkeeseen tullaan rekrytoimaan kokopäiväinen projektityöntekijä, jonka haku on nyt auki 21.1.2023 asti.

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue