Kustannustuen viides hakukierros käynnistyy 21.12.2021

Kustannustuen viides kierros on suunnattu erityisesti majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-alojen yrityksille. Kustannustuen viides hakukierros järjestetään 21.12.2021–18.2.2022. 

Viidennen hakukierroksen tuki korvaa kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet aikavälillä 1.6.–30.9.2021.

Toimialat, jotka ovat suoraan oikeutettuja kustannustukeen, voit tarkistaa täältä: Katso tuen piiriin kuuluvat toimialat >

Tukea voi hakea myös toimialarajauksen ulkopuolelta. Silloin kustannustukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti yrityksille, joihin on kohdistunut pandemian hallintaan liittyvä rajoitus. Tällainen rajoitus voi olla esimerkiksi aukioloaikoihin liittyvä rajoitus. Rajoitus voi kohdistua joko suoraan yritykseen tai sen merkittävään asiakaskuntaan.

Tuen ehtoina ovat toimialan lisäksi yrityksen yli 30 prosenttia laskenut liikevaihto vertailukausien välillä ja että yrityksellä on ollut palkkakuluja ja joustamattomia kuluja, joita on vaikea sopeuttaa.

Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat hakea tukea. Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu. Yrityksellä tulee kuitenkin olla Y-tunnus.

Kustannustukea haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa.

 

Lisätietoa:

https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/yritysten-kustannustuki/

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue