Lamminrahkan Katufiesta herättää eloon rakentuvan kaupungin

Toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Ojala-Lamminrahkan alueiden oma kaupunkifestivaali esittelee monipuolisesti uusia kaupunginosia ja niiden tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Ojala-Lamminrahka on uusi rakentuva kaupunginosakaksikko Tampereen ja Kangasalan rajalla. Alueen tulevat palvelut, moderni asuminen, rikas luonto ja liikuntatarjonta tarjoavat yhteisöllistä elämistä hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Lamminrahkan Katufiesta on alueen oma kaupunkifestivaali, uusi jokavuotinen perinne, joka edistää alueiden yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Hyvä musiikki, ruoka ja monipuolinen ohjelma takaavat, että tunnelma on katossa ja että juhlassa viihtyy koko perhe.

Hurauta Katufiestaan Nyssellä tai saavu koko perheen voimin polkupyörällä 

Tapahtuman keskiössä on elämä tulevaisuuden Lamminrahkassa. Päivän aikana pääset konkreettisesti tutustumaan Lamminrahkan ja Ojalan uusien kaupunginosien asunto- ja tonttitarjontaan ja tunnelmoimaan millaista Ojala-Lamminrahkassa olisi asua ja elää. Paikan päällä voi tutustua Lamminrahkan tulevaan harrastustoimintaan ja vaikka ilmoittautua osaksi alueelle perustettavaa partiolippukuntaa.

Juhlapäivänä paikalle pääsee myös ensimmäistä kertaa julkisella liikenteellä, kun Nysse liikennöi sinne vain vajaassa vartissa Kaupin kampukselta ja Kangasalan keskustasta. Pyöräilyviikon retkipäivän kunniaksi kannattaa matkaan lähteä myös pyörällä. Lamminrahkan opastetuilla kierroksilla tutuiksi tulevat myös ympäröivän luonnon kohokohdat, polut ja reitit.

Sirkusta, rokkia ja kaupunkikulttuuria

Juhlatunnelmaa fiestaan luovat Sorin Sirkus, lasten rokkibändi Jytäjyrsijät sekä tamperelainen Höpinätötterö. Aikuisempaan makuun musiikkia soittavat Janne Laurila & Hot Heroes sekä Nieminen & Litmanen. Tulijat alueelle toivottaa tervetulleeksi Kangasala Street Band.

Lasten arkkitehtuurikoulu Tiilin -kaupunkityöpajassa syntyy miniatyyrikokoinen Lamminrahka, ja Ojala-Lamminrahkan luontoreitteihin pääsee tutustumaan ohjatuilla kävely- ja polkujuoksulenkeillä asiantuntevien polkujuoksuvalmentajien johdolla. Lapset saavat tuntumaa rakentamiseen jättimäisellä hiekkalaatikolla ja kiipeämällä oikean kaivinkoneen puikkoihin. Kangasala-talon Keppariradalla kirmaillaan keppihevosten estemestaruuksista ja katuliiduilla piirrellään lumoavaa kaupunkiympäristöä.

Tapahtuman järjestävät Tampereen ja Kangasalan kaupungit yhteistyössä rakennusliikkeiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.  Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Yhteistyökumppanit: Aito Säästöpankki, Sp-Koti Aula, OP Kangasala, Tampereen Sähkölaitos Oy, Kangasalan Sanomat.

Rakennusliikkeet: Hartela Pirkanmaa Oy, Kastelli-talot Oy, Rakennus Kodix Oy, Mangrove Oy, NCC Suomi Oy, Peab Oy, Pirkanmaan Vuokratilat Oy, T2H Pirkanmaa Oy, TKK-Rakennus Oy, Visura Oy, Evesa-talot Oy, YIT Suomi Oy. Tutustu alueelle rakennettaviin kohteisiin lamminrahka.fi/asuntotarjonta.

 

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta ja saapumisesta lamminrahka.fi/katufiesta. 

LamminrahkanKatufiesta lauantaina 14.5.2022 klo 10-17,
Lamminrahka Lahdentie 290 

 

Lisätiedot:

Sanna Karppinen, projektipäällikkö Lamminrahka
p. 040 133 6329 sanna.karppinen@kangasala.fi

Isabella Rossi, tapahtumakoordinaattori Kangasala
p. 044 481 3050 isabella.rossi@kangasala.fi

 

© Business Kangasala 2024 Creative Crue