Sulkemiskorvauksen haku avautuu 12.5.2021

Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja.

12.5. alkaen haettavissa oleva sulkemiskorvaus koskee yrityksiä tai konserneja, joissa on enintään 49 työntekijää.

Sulkemiskorvausta haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta. Sulkemiskorvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä.

Take away -myynti?

Vaikka olet myynyt ruoka-annoksia takeaway -annoksina ja asiakastilat ovat olleet suljettuna valtion määräyksellä → voit hakea myös sulkemiskorvausta.

Rajoitettu toiminta?

Jos toimintaasi on vain rajoitettu, eikä asiakastiloja ole määrätty suljetuiksi, et voi hakea sulkemiskorvausta, mutta → voit hakea kustannustukea

Sulkemiskorvauksen määrä?

Sulkemiskorvauksen määrä perustuu siihen, kuinka suuret yrityksen kulut ovat olleet helmikuussa 2021 ja kuinka suuri osa liiketoiminnasta on ollut suljettuna.

Esimerkiksi ravintoloille myönnettävän korvauksen laskennassa otetaan huomioon vain suljetun liiketoiminnan, eli ravintolasalin, myynti. Sen sijaan ulosmyynnin (take away) osuutta ei korvata.

Korvaus maksetaan yritykselle siltä ajalta, jonka se on ollut suljettuna. Yritykselle korvataan palkkakuluista 100 prosenttia ja muista joustamattomista kuluista 70 prosenttia.

Joustamattomia kuluja tarkastellaan sulkemiskorvauksen osalta samoin kuin kustannustuessa. Sulkemiskorvaus ei korvaa liiketoiminnan menetyksiä.

 

Sulkemiskausi → alkaa aikaisintaan 1.3.2021

Tukikausi → Korvausta voidaan maksaa siltä ajalta, jonka yritys on ollut suljettuna (tukikausi)

Vertailukausi → Laskenta perustuu helmikuun 2021 tietoihin

 

Näin valmistaudut hakuun →

Hakemuksella tulee ilmoittaa itse:

  • sulkemisen kohteena olevan liiketoiminnan osuus liikevaihdosta
  • vertailukauden joustamattomat kulut (esim. vuokrakulut, lupa-, jäsen- ja vakuusmaksut, laite- ja esinevuokrat, käyttöoikeuskorvaukset ja lisenssimaksut)
  • YEL-työtulo ja YEL-vakuutuksen tiedot (toiminimiyrittäjä sekä henkilöyhtiöiden vastuunalaiset yhtiömiehet)

 

Lisätietoja Valtiokonttorin sivuilla.

© Business Kangasala 2024 Creative Crue