Uusi neuleohje juhlistaa Kangasalan hevosia

Kangasalla on vietetty vuonna 2022 hevosvoimien vuotta ja tehty hevoskaupunkia tunnetuksi erilaisten tapahtumien kautta. Kangasalalaisen taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin Hevosvoimainen Kangasala -kaarrokeneule syntyi juhlistamaan teemavuotta ja ilahduttamaan kaikkia hevosten ja käsitöiden ystäviä.

Kangasala on perinteikäs hevoskaupunki, jossa asuu satoja hevosia, ja jossa harrastus- ja yritystoiminta on aktiivista. Hevosvoimainen Kangasala -neuleohjeella halutaan kunnioittaa Kangasalan hevosia.
Neuleen on suunnitellut kangasalalainen taideteollinen suunnittelija Merja Palin, joka on hevosihminen itsekin.

”Villapaita syntyi sekä hevosten, että Kangasalan luonnon inspiroimana. Lempeän hevosen lisäksi helmassa ja pääntiellä löytyy puita, jotka kuvaavat Kangasalan kaunista luontoa”, Merja Palin kertoo.

”Villapaidan malli on islantilaislähtöinen kaarrokeneule. Islannissa hevoset, ratsastus ja lämpimät kaarrokeneuleet ovat aina kuuluneet yhteen”.

Suunnittelun lisäksi Hevosvoimainen Kangasala -neuleen materiaali kuvastaa paikallista osaamista. Lankana villapaidassa käytetään alkuperäisrotu ahvenanmaanlampaan villalankaa, jota Suomessa valmistaa Myrskyluodon Villa. Kangasalainen Aholaidan lammastilalla tuottaa villaa Myrskyluodon Villalle.

”Ahvenanmaanlampan villa on ihana materiaali. Sen ominaisuudet ovat samantyyppiset kuin islantilaisessa villassa”, Merja Palin kertoo.

Neuleohje julkaistaan Visit Kangasalan sivulla suomenhevosen päivänä 6.9.2022 klo 12.
https://visitkangasala.fi/hevosvoimainen-kangasala-neule/

Neuleohjeen on tuottanut Visit Kangasala.

Kuvassa Kangasalan kesähevonen Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo.
Kuvaaja: Merja Palin

 

Lisätietoja:

© Business Kangasala 2024 Creative Crue