VisitKangasalan kumppanuusverkosto kokosi matkailualan toimijat yhteen

VisitKangasalan kumppanuusverkoston syksyn ensimmäinen kokoontuminen pidettiin perjantaina 25.8. Kangasalan Karjalaseuran omistamassa juhlatalo Äijälässä, jossa asian ja aamukahvin lisäksi nautittiin asiaankuuluvasti karjapanpiirakoita. Paikalle saapuneiden yli 20 matkailutoimijan aamu alkoi kuulumisten vaihdolla, ja tutustumalla uuteen VisitKangasalan matkailuasiantuntijaan Maria Eskeliseen, joka luotsasi tilaisuutta.

Matkailu on Kangasalla merkittävä toimiala, jossa on myös kasvupotentiaalia. Tilaisuudessa toimijoille esitellyn matkailun tulo- ja työllisyysselvityksen mukaan Kangasalan välitön matkailutulo on jo ohittanut koronavuosia edeltäneiden vuosien tason. VisitKangasalan uudet verkkosivut (www.visitkangasala.fi) ovat myös esimerkki edelläkävijyydestä, sillä tuotetiedot sivuille saadaan VisitFinlandin DataHub-tietokannasta. Esillä on jo yli 60 tuotetta tai palvelua yli 30 yrityksestä. Uusia yrityksiä toivotaan mukaan, ja erityisesti englanninkielisiä tuotteita tarvitaan lisää. VisitKangasala tarjoaa tukea ja apua tuotteiden ja palveluiden syöttämisessä tietokantaan.

Matkailumarkkinoinnin osalta seuraavat kampanjat kohdistuvat syysloma-aikaan ja jouluun. Lisäksi työn alla on ryhmille sopivia palveluita esittelevä esite. Samaan aikaan katse on jo ensi kesän suunnittelussa.

– Kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, ja vielä työn alla olevista konsepteistakin. Näin ne voidaan ottaa huomioon jo varhaisessa vaiheessa suunnittelua. Usein eri kohteiden palveluiden ja tapahtumien välillä on synenergiaa, joka hyödyntämällä päästää parhaisiin tuloksiin, kertoi matkailuasiantuntija Maria Eskelinen.

Tilaisuudessa kuultiin myös Pälkäneen, Kangasalan ja Kuhmoisten yhteisestä matkailun kehittämistyöstä, jota esitteli projektipäällikkö Mesi Lähteenkorva. Verkostojen merkitys nousi esille myös yrittäjien puheenvuoroissa. Kolmen kunnan matkailutoimijoiden yhteinen tilaisuus järjestetään Pälkäneellä 4.9., jossa matkailutoimijoille on luvassa tietoa myös kausiasukkaille tehdyn kyselyn kautta esille nousseista toiveista.

EU:n maaseuturahoitus uudistui vuosille 2023-2027, ja tämän kauden yritys- ja hanketukien haku käynnistyi juuri kesäkuussa. Business Kangasala Oy:n yritysasiantuntija Senni Jalonen esitteli tiivistetysti yritys- ja hankerahoituksen mahdollisuuksia.

– Mikäli mielessä on toiminnan kehittäminen, kannattaa oma suunnitelma kirjata ylös nyt, ja selvittää rahoituksen mahdollisuutta. Vaikka hakuprosessi voi tuntua työläältä ja eri tukimuotojen ymmärtäminen vaikealta, meiltä saa apua alkuun pääsyssä, muistutti Jalonen.

 

Mikä kumppanuusverkosto?

VisitKangasalan kumppanuusverkosto on tarkoitettu kaikille alueemme matkailutoimijoille. Kumppanuusverkoston tavoitteena on vahvistaa matkailutoimijoiden verkostoa alueella, ja jakaa tietoa sekä osaamista matkailun ajankohtaisista teemoista. Mikäli olet kiinnostunut matkailun kumppanuusverkoston tilaisuuksista ja koulutuksista, ole yhteydessä Maria Eskeliseen.

 

Linkki tilaisuuden materiaaleihin: https://bit.ly/Kumppanuusverkosto250823

 

Lisätietoja

© Business Kangasala 2024 Creative Crue