Vuoden yrityspositiivisin yritys on uudistumiskykyinen ja markkinoinnissaan edistyksellinen

Kangasalan vuoden yrityspositiivisimmaksi yritykseksi on valittu kohta satavuotias Tam-Silk Oy. Yritys on osoittanut koronavuodenkin keskellä erinomaista uudistumiskykyä ja innovatiivisuutta. Yritystä voisikin kuvailla toimitusjohtaja Juha Haapasaaren sanoin: ”Tam-Silk on yhtä aikaa todella vanha tehdas ja todella nuori startup”.

Kangasalan kaupunki, Kangasalan yrittäjäyhdistykset ja Business Kangasala Oy allekirjoittivat joulukuussa 2020 yrityspositiivisen sitoumuksen, jolla on tiivistetty kaupungin ja yrittäjien välistä yhteistyötä monella eri tasolla. Sitoumuksen tavoitteena on luoda yritysmyönteistä ilmapiiriä yhdessä tehden ja viestien.

Nyt ensi kertaa palkitun Vuoden yrityspositiivisimman yrityksen valintaan osallistui arvovaltainen raati, johon kuuluivat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hanna Laine, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, Kangasalan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Saija Haavisto sekä Business Kangasala Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Tulenheimo, toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara ja yrityskehityspäällikkö Juuso Heinisuo.

Vuoden yrityspositiivisin 2021 on Tam-Silk Oy

Valintaan osallistunut raati toteaa perusteluissaan, että Tam-Silk Oy on osoittanut vaikeana koronavuonna poikkeuksellista uudistumiskykyä, ketterää mediataitoa ja onnistunutta markkinointia. Vuoden yrityspositiivisin yritys on menestynyt perinteikkäällä alalla ja ulkomaisen halpatuotannon sijasta tuonut esiin suomalaista osaamista sekä kykyä toimia hyvin kilpailluilla vaatemarkkinoilla. Koronavuonnakin Tam-Silk Oy on kasvattanut liikevaihtoaan ja palkannut lisää työntekijöitä.

Tam-Silkille myönnettiin myös viime vuona ainoana vaatevalmistajana Suomessa Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen Yritys -merkki, joka kertoo siitä, että yritys haluaa ratkaista yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia, kantaa yhteiskunnallista vastuuta ja tuottaa yhteiskunnallista hyvää. Merkki velvoittaa yrityksen käyttämään osan voitoistaan yrityksen kehittämiseen.

Tam-Silk Oy on osannut tunnistaa omat vahvuutensa ja yritys on ylpeästi kangasalalainen. Erinomaisella esimerkillään Tam-Silk on saanut myös paikkakuntalaiset tuntemaan ylpeyttä yrityksen menestyksestä, omasta yrittämisestään sekä luomaan uskoa kotimaisen työn kannattavuuteen.

Lisäksi vuoden yrityspositiivisin yritys verkostoituu ja kannustaa nuoria yrittäjyyteen positiivisia kokemuksia tarjoamalla. Tam-Silk tarjoaa tulevana kesänä puitteet muutamalle nuorelle jäätelökioskitoiminnan pyörittämiseen yhdessä yhteistyökumppaneidensa Minetti Jäätelön, Kangasalan Sanomien sekä Uusyrityskeskus Ensimetrin kanssa.

Kunniamaininnat yksinyrittäjille

Vuoden 2021 yrityspositiivisimmat yksinyrittäjät ovat:

Kopinkulman Optiikka, Hanna Saikku-Salo
Move & Go Finland, Jari-Matti Auttila
Kangasalan Görans, Mullaj Dritan

Raati toteaa yhdessä tuumin, että Kangasalla toimivia liikkeitä yhdistää erinomainen asiakaspalvelu ja Kangasalle tullaan kauempaakin hyvän palvelun takia. Yrityksissä osataan ottaa asiakas hyvin ja arvostaen huomioon.

Kopinkulman Optiikka on menestynyt hienosti alalla, jota hallitsevat ketjuliikkeet. Kopinkulman Optiikasta löytyy usein juuri se asia, mitä asiakas ei ole muualta löytänyt. Move & Go Finland taas on onnistunut kasvattamaan omaa liiketoimintaansa erikoisen koronatilanteen ja ulkoilun huiman suosion takia. Yrittäjä Jari-Matti Auttilan asiakaspalveluasennetta on ylistetty useissa yhteyksissä. Kangasalan Görans pelastaa päivän kuin päivän, sekä herkullisella ruoallaan että aurinkoisella asiakaspalvelullaan, joka ei ole jäänyt asiakkailta huomaamatta.

Lisätiedot: Päivi Kuusivaara, toimitusjohtaja, Business Kangasala Oy
paivi.kuusivaara@businesskangasala.fi  puh. 044 430 9246

© Business Kangasala 2024 Creative Crue