Kangasalan urkutehtaan juhlavuodelle etsitään nimikkoleivosta kilpailulla

Kangasalla juhlitaan tänä vuonna 180-vuotiasta Kangasalan urkutehdasta monipuolisen ohjelman myötä. Sen kunniaksi Visit Kangasala yhteistyökumppaneineen kutsuu paikalliset leipomoalan ammattilaiset sekä kaikki leivonnan harrastajat kehittämään juhlavuoden nimikkoleivosta ja osallistumaan kilpailuun 31.1.–28.2.2023.

Leivoskilpailulla halutaan kehittää Kangasalan urkutehtaan juhlavuodelle nimikkoleivos, joka ilmentää upeaa soitinta ja paikkakunnan pitkää urkuperintöä. Urkuja ei suotta kutsuta soitinten kuningattareksi, joten samaa juhlavuutta, kauneutta ja harmoniaa toivotaan kilpailuun osallistuvilta leivoksilta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, ammattilaisille ja harrastajille, joista kummastakin palkitaan kolme parasta. Ammattilaisten sarjaan voivat osallistua Kangasalla toimivat leipomoalan yritykset ja harrastajien sarjaan kaikki leivonnasta kiinnostuneet kotileipurit.

Juhlavuoden nimikkoleivoksen valitsee tuomaristo ammattilaissarjaan osallistuvista. Harrastajasarjan voittajat valitaan yleisöäänestyksellä, joka toteutetaan Kangasalan Sanomien sivuilla.
Leivokset arvioidaan anonyymeinä, eli ilman tietoa tekijästä.

Juhlavuoden leivokselle on tärkeää lähituottajien raaka-aineiden käyttö reseptiikassa sekä leivoksen maku, ulkonäkö ja tarina. Tavoitteena on myös reseptin toteutettavuus, jotta leivosta pääsee maistamaan juhlavuoden tilaisuuksissa.

Leivoskilpailun ammattilaissarjan kolme parasta saavat näkyvyyttä Visit Kangasalan ja Business Kangasalan markkinoinnissa sekä ammattivalokuvaajan tuotekuvauksen. Ammattilaissarjan voittaja palkitaan 300 €:n lahjakortilla ja toiselle sekä kolmannelle sijalle valitut 100 €:n lahjakortilla. Myös harrastajasarjan kolme parasta saavat näkyvyyttä ja lahjakorttipalkinnot; voittaja 100 €:n suuruisen ja toiselle sekä kolmannelle sijalle valitut 50 €:n suuruisen.

Kilpailun tuomareina toimivat Kangasalan kaupungin, Business Kangasalan ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun edustajat.

Kilpailun järjestää Visit Kangasala yhteistyössä Kangasalan kaupungin, Business Kangasalan, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Kangasalan Sanomien kanssa.

Aikataulut

Kilpailuaika 31.1.–28.2.2023
Kilpailun finaali ja palkintojenjakotilaisuus 14.3.2023

Katso tarkemmat tiedot kilpailusta ja osallistumisohjeet.

 

Kangasalan urkutehtaan 180-juhlavuosi

Kangasalan urkutehtaan juhlavuoden ohjelmaan kuuluu konsertteja, tapahtumia ja näyttelyitä sekä Kangasalla että muualla Suomessa. Ohjelman tuottaa Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä seurakuntien, Visit Kangasalan, Kangasalan Urkupäivien kannatusyhdistys ry:n ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lue lisää Kangasalan Urkutehtaan juhlavuodesta ja tapahtumista.

Lisätietoja

Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala / Business Kangasala
laura.pekkala@visitkangasala.fi
p. 041 3147221

© Business Kangasala 2024 Creative Crue