Kustannustuen haku loppuu pian – uusi hakukierros valmisteilla

Kustannustuen toisen kierroksen hakuaika päättyy perjantaina 26.2. klo 16.15. Siihen mennessä hakemuksen tulee olla sähköisessä palvelussa tallennettuna ja lähetettynä. Kustannustukea ei voi hakea määräajan umpeutumisen jälkeen.

Kustannustukea haetaan sähköisesti Valtiokonttorin palvelusta. Hakemuspalvelussa on paljon keskeneräisiä hakemuksia, jotka tulee lähettää määräaikaan mennessä, jotta ne käsitellään.

Kustannustukea maksettu lähes 115 miljoonaa euroa

Kustannustuen toinen haku alkoi 21.12.2020 ja tukea on maksettu tähän mennessä lähes 115 miljoonaa euroa. Kustannustukea on myönnetty noin 4 500 yritykselle ja keskimääräinen maksumäärä yritystä kohden on noin 25 000 euroa.

Kangasalla kustannustukea on hakenut 18.2. mennessä 76 yritystä tai yhteisöä. Hyväksyttyjä hakemuksia on 23, hylättyjä 50 ja vireillä on kolme hakemusta.

Kustannustukea on toisella hakukierroksella maksettu Kangasalle 243 000 euroa.

Business Kangasalan kautta saat apua myös kustannustukihakemuksen kanssa.

Kolmas kustannustukikierros ja yksinyrittäjät mukaan

Kustannustuesta järjestetään kolmas hakukierros. Tavoitteena on edelleen tukea yrityksiä koronaviruksen aiheuttamassa vaikeassa taloustilanteessa. Yksinyrittäjätuki on jatkossa osa kustannustukea.

Yritykset ja myös yksinyrittäjät hakisivat tukea Valtiokonttorista. Tuen perusperiaatteet säilyisivät ennallaan. Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää myös tukimuotoa, joka sopisi tapahtuma-alalle, ja samalla arvioidaan tarvetta kustannustuen mahdolliselle neljännelle hakukierrokselle.

Yksinyrittäjille oli aiemmin erillinen tukimuoto kunnilta. Kunnat myönsivät yksinyrittäjätukea 97 miljoonaa euroa, mikä oli noin 38 prosenttia tukeen varatusta 250 miljoonasta eurosta. Tukea myönnettiin 48 665 yksinyrittäjälle. Kunnilta haettava yksinyrittäjätuki on jo päättynyt eikä se jatku. Yksinyrittäjät voivat siis jatkossa saada kustannustukea Valtiokonttorista.

Lakiluonnoksen mukaan jatkossa tukea maksettaisiin vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki jäisi laskennallisesti alle kyseisen summan. Näin tukea voisivat saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät. Yksinyrittäjät ja pienyritykset ovat aiemminkin voineet hakea kustannustukea, mutta edellisillä hakukierroksilla on havaittu, että pienimpien, alle 70 000 euron vuosiliikevaihdon yritysten kustannustukihakemuksista on hylätty yli 80 prosenttia. Pääsyy tukihakemuksen hylkäykselle on ollut tuen jääminen laskennallisesti alle 2000 euron alarajan.

 

Lisätiedot: Kustannustuen kolmas kierros: TEM tiedote 17.2.2021

Apua kustannustukihakemuksen kanssa? Ota yhteyttä: info@businesskangasala.fi

© Business Kangasala 2024 Creative Crue