Lamminrahkan eritasoliittymä on valmistunut

Avajaisia vietettiin paikan päällä eritasoliittymässä 26.8.2020.

Eritasoliittymä on aluksi vain työmaaliikennekäytössä. Liittymän valmistumisen kautta käynnistyy nyt sekä Tampereen Ojalan että Kangasalan Lamminrahkan kaupunginosien rakentaminen täydellä vauhdilla. Yleiselle liikenteelle liittymä avataan vuoden 2022 syksyllä, kun osa Lamminrahkan katuverkosta on valmiina.

Lamminrahkan eritasoliittymän rakennutti Pirkanmaan ELY-keskus ja urakoi Destia Oy. Rakentaminen kesti noin puolitoista vuotta. Risteyssillan kunnossapidosta vastaa jatkossa Kangasalan kaupunki, jonka katuverkkoon silta yhdistyy.

Urakassa rakennettuun meluvalliin sekä eritasoliittymän siltaan tuotiin taideteoksia elävöittämään maisemaa. Sillan kaiteissa leijailevat teräksiset, värikkäät lehdet ja meluseinää virkistävät eri vuodenaikoina kuvatut varpuset. Teokset on suunnitellut tamperelainen ROP-taiteilijaryhmä (Tuomo Rosenlund ja Pekko Orava).

Lamminrahka edistää kiertotaloutta

Kiertotalouden edistämiseksi ramppien penkereissä käytettiin Sulkavuoren jätevedenpuhdistamon louhetta. Lisäksi ramppien jakavissa rakennekerroksissa käytettiin betonimursketta. Kiertotalouden edistäminen on osa Lamminrahkan tavoitetta olla pienen hiilijalanjäljen kaupunginosa. Muita keinoja ovat mm. uusiutuvista energianlähteistä tuotettava kaukolämpö, aurinkopaneelien suosiminen, energiatehokas rakentaminen, hyvät bussiyhteydet ja ratikkavaraus sekä yhteiskäyttöautot kortteleissa.

Lue lisää.

© Business Kangasala 2024 Creative Crue