Yksinyrittäjien koronatukea voi hakea vielä 30.9. asti

Yksinyrittäjien koronatukea voi hakea vielä 30.9.2020 saakka. Tukea haetaan yrityksen YTJ:n mukaisesta kotikunnasta. Koko Pirkanmaan alueella on käytössä yhteinen hakualusta: www.tukialusta.fi

Kangasalla yksinyrittäjien tukea on jaettu tähän mennessä 554 000 euroa. Hyväksyttyjä hakemuksia on 277 ja hylättyjä 23.

Hakemusten käsittelystä Kangasalla vastaa Business Kangasala Oy ja päätöksen sekä maksatuksen tuesta tekee Kangasalan kaupunki. Hakemuksia saapuu enää muutamia päivässä ja sen takia maksatusten käsittelyä on harvennettu. Yksinyrittäjien tukia laitetaan maksuun vielä 31.8., 15.9. ja 30.9.2020.

 

Mikä yksinyrittäjän koronatuki?

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Yksinyrittäjätuki on tarkoitettu päätoimisesti yritystoimintaa harjoittavalle, jonka myynti on laskenut yli 30 prosenttia koronaviruspandemiasta johtuen. Päätoiminen yrittäjyys tarkoittaa, että yrittäjä on YEL-rekisterissä tai että hakija voi esittää minimissään 20 000 euron (verollinen) yrittäjätulon tai laskutuksen.

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa, jolla ei ole palkattua työvoimaa. Yksinyrittäjyys katsotaan sen mukaisesti, mikä on hakijan tilanne hakemushetkellä.

Lisätietoja tuesta: TEM

© Business Kangasala 2024 Creative Crue