Asiantuntijaklinikat.

Asiantuntijaklinikalla pääset keskustelemaan yrityksellesi ajankohtaisesta tai muuten askarruttavasta asiasta maksutta ja luottamuksellisesti suoraan kumppaniverkostomme asiantuntijan kanssa.

Asiantuntijaklinikat järjestetään Business Kangasala Oy:n tiloissa tai tarvittaessa etäyhteyksien välityksellä. Maksuttoman klinikkatapaamisen kesto on noin yksi tunti.

Klinikat:

  • IPR-klinikalla saat neuvoja yrityksen immateriaalioikeusasioista
  • Omistajanvaihdosklinikalla saat opastusta miten edetä yritysjärjestelyihin liittyen
  • Liiketoiminta- ja kasvuklinikalla alle vuoden toiminut yritys saa sparrausta kasvuun ja kehittymiseen
  • Kansainvälistymisklinikalla saat alkukartoituksen mahdollisuuksistasi Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan markkinoille

Ajanvaraukset: senni.jalonen@businesskangasala.fi tai puh. 044 481 1140.

IPR-klinikka.

Lyhenteellä IPR tarkoitetaan aineettoman omaisuuden oikeuksia (Intellectual Property Rights). IPR suojaa yrityksessäsi sen, mikä on arvokkainta. Lisäksi IPR voi tuoda lisää liikevaihtoa, suojata oman toiminta-alueen ja estää kilpailijoita kopioimasta omia tuotteita tai palveluita.

IPR-neuvonta järjestetään yhteistyössä Business Kangasalan ja Kolster Oy Ab:n kesken. Keskustelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Keskustelun jälkeen yrittäjälle jää selkeä kuva oman yrityksensä sijoittumisesta IPR-kentälle: mitä mahdollisuuksia yrityksellä voi olla hakea suojausta omalle toiminnalleen (esim. tavaramerkit, patentit), millaiset ovat suojauksen kustannukset ja aikataulut, mitä asioita kannattaa huomioida sopimuksissa esimerkiksi alihankkijoiden kanssa, onko vaaraa, että yritys loukkaa toisen yrityksen IPR-oikeuksia ja voi joutua kiellon kohteeksi jne.

Tuotantotalouden DI Liisa Nieminen on kokenut kasvuyritysten sparraaja, joka on tottunut arvioimaan yritysten liiketoimintaa kokonaisuutena ja strategialähtöisesti. Hän auttaa kehittämään innovaatioistaan uusia kasvun mahdollistavia tuotteita, palveluita ja uutta liiketoimintaa.

Seuraavat klinikat: to 12.11.2020

Omistajanvaihdosklinikka.

Omistajanvaihdos on yrityksen menestykseen vaikuttava kriittinen tekijä. Tämän johdosta on ensiarvoisen tärkeää tehdä omistajanvaihdossuunnitelma riittävän ajoissa. Ajoissa tehdyllä suunnitelmalla pystytään ennakoimaan yritysjärjestelyitä ja vaikuttamaan yrityksen kannattavuuteen sekä kiinnostavuuteen.

Omistajanvaihdosklinikka järjestetään yhteistyössä Advance Team Oy:n kanssa. Klinikalle ovat tervetulleita kaikki omistajanvaihdosta tai muita yritysjärjestelyjä pohtivat yrittäjät. Omistajanvaihdosklinikalla mietitään miten juuri sinun yrityksesi tapauksessa kannattaa edetä. Tunnin mittainen tapaaminen ei sido sinua mihinkään, mutta halutessasi saat asiantuntija-apua myös jatkotoimenpiteisiin, kuten yrityksen arvonmääritykseen, sukupolvenvaihdossuunnitelman laatimiseen tai yrityskauppaan liittyvien kauppakirjojen valmisteluun.

Yritysvälittäjä ja ekonomi Raimo Tihveräinen on toiminut yrittäjänä lähes koko ikänsä. Raimon toimenkuvaan ovat kuuluneet kaikki tehtävät tuotannosta aina johtamiseen saakka sekä tuotekehitys että turvatuotteiden sertifioinnit EU-tasolla.

Seuraavat klinikat: ti 17.11.2020

Liiketoiminta- ja kasvuklinikka.

Haluatko uusia eväitä yrityksesi kasvuun ja yritystoiminnan kehittämiseen? Onko sinulla uusia ideoita, joille haluaisit asiantuntijan tukea? Liiketoiminta- ja kasvuklinikalla saat henkilökohtaisen sparrauskeskustelun asiantuntijan kanssa. Klinikalle ovat tervetulleita kaikki alle yhden vuoden toimineet yrittäjät tai yritystoimintaa vasta suunnittelevat miltä tahansa toimialalta.

Klinikka järjestetään yhteistyössä tamperelaisen liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijayrityksen Business Enginen kanssa. Tunnin mittaisessa tapaamisessa käydään läpi liiketoiminnan kehittämismahdollisuuksia sekä analysoidaan yrityksesi tilannetta / aloitusta. Liiketoimintakonsultti ottaa yhteyttä ennen tapaamista valmistautumisen merkeissä. Ensimmäinen klinikkatapaaminen on sinulle täysin maksuton eikä se sido sinua mihinkään. Kehittämispalvelua on mahdollista jatkaa ensimmäisen tapaamisen jälkeen esim. Yrittäjyysbuustin kautta. Tähän saat tapaamisessa palvelukartoituksen ja neuvot palvelusetelin hankintaan sekä palveluntuottajan valintaan.

Liiketoimintakonsultti (Senior Business Consultant) Timo Suominen toimii liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijana. Hänen erityisosaamistaan ovat kasvustrategiat, tuotteistaminen, yrityskuva sekä erilaisten kehittämissuunnitelmien laatiminen. Services also in English.

Seuraavat klinikat: to 5.11., to 19.11.

Kansainvälistymisklinikka.

“Highway to Middle East and Northern Europe”
Kohdemaat: Lähi-Itä, Pohjois-Afrikka, Norja, Baltian maat

Kansainvälisten markkinoiden muutos ja nopea kasvu on tehnyt laajentumisen haastavaksi ja työlääksi tehtäväksi. Monet päätöksenteossa tarvittavat tiedot vaativat perusteellista kohdemarkkinoiden tuntemusta ja tutkimista. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kasvavilla ja kehittyvillä markkinoilla olisi mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille. Suuret kehityssuunnitelmat edellyttävät ratkaisuja monilla aloilla, kuten koulutus, vedenkäsittely, cleantech, jätehuolto, ruoka ja juoma, rakentaminen, ICT, automaatio ym. Kansainvälistymisklinikalla saat tietoa kohdemaiden markkinoille pääsystä.

Kansainvälistymisklinikka järjestetään yhteistyössä MK Bridge Oy:n kanssa. Klinikalla selvitetään yrityksesi tuotteiden ja palveluiden vientimahdollisuudet uusille markkinoille ja kartoitetaan kansainvälistymishankkeen palvelu- ja rahoitusmahdollisuuksia. Klinikkatapaaminen on sinulle maksuton alkukartoitus eikä se sido sinua mihinkään jatkotoimenpiteisiin.

Mohamed Eldesouki on kangasalalainen MK Bridge Oy:n toimitusjohtaja. Hän on neuvonut kansainvälistymishankkeissa suomalaisia yrityksiä ja ollut mukana julkisen sektorin kansainvälistymishankkeissa. MK Bridge Oy:n liiketoiminnan ydin on kansainvälinen myynti, liiketoiminnan kehittäminen, matchmaking sekä vahva verkostoituminen kohdemaissa. Services in English.

Seuraavat klinikat: aika sovittavissa asiakaskohtaisesti.